martes, 23 de septiembre de 2008

No ha parado de llover


Avui dia de pluja, dedico aquesta entrada a fer promoció del grup de música DaClub, que per fi ha acabat la maqueta del disc I’m Black, us passo el link de la banda:









Sota el player hi ha un link on us podeu baixar tot el disc inclòs la cançó “ No ha dejado de llover” del que fa referència el títol que he posat en aquest post.




I deixant de banda la promoció del grup d’un amic, dies com avui em fan recordar el primer petó amb amor que m’han donat, un petó sota la nit plujosa com podria ser el petó romàntic que tant hem vist en les pel·lícules, aquell petó on no importa si hi ha poca llum perquè les espurnes que sortien dels nostres llavis il·luminaven el camí, aquell petó on no importa mullar-se amb les gotes de la pluja perquè saps que aquella nit la pluja ha unit alguna cosa més que el cel i la terra.





Un petó així el recordes per sempre ja que aquells instants sembla que hagin parat el temps fent que la resta de coses deixin de tenir importància, i jo senyores i senyors, puc dir orgullós que vaig poder viure un moment així tan innocent i pur com ho és el primer amor...



Sols espero que en un dia de pluja com avui vosaltres pugueu experimentar alguna cosa semblant amb alguna persona especial. Jo espero tornar a sentir algun dia que un petó pot significar més que mil paraules i per això espero que “ No haya dejado de llover”.

miércoles, 16 de julio de 2008

Avís de reforma al blog

Ara que publicació electrònica s'ha acabat penso refer el blog i penjar els articles que em vinguin de gust, però com estem de vacanses fa una mica de pal també així que ja ho faré en un dia en que m'aburreixi o no tingui res millor a fer, fins llavors i bones vacanses a tothom!

viernes, 30 de mayo de 2008

Visita al Capgròs


El Capgròs és una petita empresa dedicada a la publicació setmanal d’una revista de caire cultural i informatiu, es publica a Mataró i per tant tracta temes relacionades sobretot amb la ciutat, no obstant però, també tracta temes sobre tota la comarca del Maresme.

El passat 16 d’abril els alumnes de segon de Mitjans Audiovisuals de la Universitat Politècnica de Mataró, varem fer una visita a la seu del Capgròs, allà ens hi esperava el senyor Francesc Castanyé un periodista i ex director de la revista qui ens va guiar durant la visita explicant-nos el funcionament intern de la revista així com el breu repàs de la història de la entitat.

En la entrada del Capgròs ens han explicat que la recepcionista, a part de rebre les trucades i atendre els visitants, també desenvolupa la tasca de guia de manera indirecta ja que en principi aquesta no era la seva tasca, però com la revista té apartats com els millors restaurants de Mataró, els llocs d’interès i els millors locals lúdics, la gent doncs s’apropa a la entrada del capgròs per preguntar a la recepcionista, això és degut a que la revista al llarg dels anys s’ha anat convertint en la guia més fiable sobre la ciutat, i com que no té competència tots els mataronins el prenen com a referència a l’hora de demanar qualsevol tipus d’informació.

A la planta baixa en Francesc ens presenta tot l’equip tècnic que participa en la elaboració setmanal de la revista, l’equip tècnic es divideix en seccions, a la secció de maquetació ho porta tres persones un d’ells el cap de disseny, el mateix cap de disseny ens explica que el programari que utilitzen és el pack de programes de disseny d’Adobe, el photoshop, el indesign... Ell valora positivament aquest programa perquè és bastant complet, però admet que es veu limitat en quant a personalitzacions i plantilles ja que no és un programari específic d’una revista, altres revistes tenen el seu propi programari i per això tenen dissenys únics i plantilles que es poden reconèixer com a característica única de dita revista, però tenir aquest tipus de programari implica una despesa important de diners i com el Capgròs només s’edita a Mataró i és una petita empresa, doncs no és prioritari ni necessari aquesta despesa econòmica.

La secció de fotografia només ho porta un home, el fotògraf, disposa de software específic que consisteix en penjar les seves fotos a tota la xarxa interna d’ordinadors del Capgròs de manera que les altres seccions puguin disposar de les fotografies amb la màxima velocitat possible.

La secció de redacció ho porten tres persones dels quals es parteixen el treball també per seccions de notícies d’actualitat, esports, i notícies culturals, cal dir que no sempre s’encarreguen de la mateixa secció però com cadascú té més facilitats per un tema que als altres llavors s’estableix aquest organigrama, en aquesta secció també hi és el reporter però aquest normalment està fora cobrint les notícies més actuals o prenent notes en alguna conferència.

Per últim en Francesc ens ha presentat la actual directora de la revista i el encarregat del funcionament de la pàgina web del Capgròs, en una sessió interessant de mitja hora més o menys, ens ha explicat el funcionament dels banners, el negoci que hi ha darrera i que el finançament de les empreses que s’hi anuncien és la base econòmica de la revista, per acabar ens ha fet una demostració de la rapidesa en la que es publica els articles fent-nos adonar i comprovar la eficàcia i la facilitat d’ús de la publicació electrònica.

Fotografia feta pel fotògraf del Capgròs mentre ens feien la xerrada

Enllaç de l´'article:

Estudiants del Graduat de Mitjans Audiovisuals de l'EUPMt visiten Capgròs

domingo, 6 de abril de 2008

La Publicació Electrònica en Mitjans Institucionals

Un cop més ens trobem davant un clar exemple de les aplicacions que pot tenir la publicació electrònica, els ajuntaments d’avui dia totes tenen les seves respectives planes web.

Aquestes planes tenen aquestes característiques en comú:

  • Han de poder ser visitades per tothom, així que s’hauria de poder veure en diferents idiomes, hauria de tenir arxius de veu per persones cegues, també hauria d’evitar fer l’ús dels codis de colors per separar la informació per evitar problemes amb persones daltòniques.

  • Són pàgines que s’actualitzen diàriament o amb molta freqüència per informar dels últims avenços del lloc en qüestió.

  • El disseny d’aquestes planes no ha de ser sobrecarregat, ha de ser simple i si pot ser evitar l’ús de baners.

  • Com que no tothom té ampla de banda en la connexió, seria convenient que aquestes pàgines tinguin poc temps de descàrrega.

  • El més important d’una web d’administració pública és el fet de poder administrar i oferir informació i serveis administratius a la web, d’aquesta manera s’agilitza els tràmits i les gestions, encara que a vegades només proporcionen formularis a omplir.

  • Aquestes pàgines no solen tenir sobrecàrregues d’informació per tal d’evitar al visitant el fet de clicar massa per trobar la informació que es busca.

  • Les planes principals o d’inici d’aquestes pàgines normalment són molt dinàmiques per evitar la sensació de contingut repetitiu o poca actualització.


A part de la funció de proporcionar documents i informació administrativa, la funció principal d’aquestes planes, no es altra que promocionar el lloc en qüestió i fer-li màrqueting per augmentar el turisme.


És per això que aquestes pàgines solen tenir moltes fotos dels principals llocs d’interès, proporcionen mapes del lloc, i hi pots trobar tots els serveis tan lucratius com d’hostaleria per fer veure als possibles turistes de les múltiples activitats que es poden fer quan visiten aquest lloc.


Links a algunes web’s d’administració pública:

viernes, 28 de marzo de 2008

A mi querida musa


Siendo un ángel sin alas que intentaba el cielo alcanzar
siendo un hombre quién se conformaba con llegarlo a tocar
es increible cómo con tus caricias me hiciste llegar
y cómo durante el camino la inocencia me hiciste dejar.

Querida musa que por arte de magia apareciste

no dejes que del cielo me vuelva a caer
querida musa que cariño y pasión me inspiraste
no dejes que en la soledad vuelva a caer.

Que bonito es todo cuando lo veo en tus ojos

deseo que con ellos veas momentos preciosos
con esa mirada tan sincera y profunda
me descubrió un lado lleno de ternura.

Querida musa que por arte de magia apareciste

dime si es posible regalarte todo mi mundo
querida musa que aprecio y dulzura me inspiraste
dime si es posible sentir algo más profundo.

Pensando que era un ángel sin alas que intentaba a la luna llegar

descubrí que solo era un hombre quién se alegra con poderte besar...


<=(Anjo)=>

P.D: Avui ja farà 1 any que vaig escriure aquesta poesia per la meva novia, la penjo per que no quedi en l'oblit i per que avui fem 2 anys i 2 messos feliços estant junts i ara més que mai sento tot el que en va inspirar per fer aquesta poesia.

miércoles, 26 de marzo de 2008

L'article sobre la "We Media"


Aquest article tracta bàsicament de les aplicacions de la Web 2.0 que ja vaig comentar en anteriors entrades, però enfocada a l’aspecte periodístic.

L’article explica les possibilitats de la gent per ser periodista mitjançant les aplicacions web i que la única finalitat per a aquesta afició és la de enfortir la democràcia des de la base i utilitzar el periodisme participatiu (
Periodisme 3.0) per democratitzar la agenda informativa i allunyar-la del control dels poders (polítics, econòmics, institucionals) i dels grans medis, tal com diuen al blog sobre el Periodisme 3.0.

En una era de revolucions informàtics con la nostra, es fa notar el poder de la interactivitat a Internet amb el periodisme 3.0 qualsevol potser periodista de manera que cada vegada hi pot haver més informació específica a la web perquè el temari s’amplia ja que no tothom els interessa posar els mateixos temes i per tant sovint aquests periodistes amateurs enfoquen els seus articles a una gent determinada, a més, és possible assabentar-se de l’actualitat dels famosos amb molta més precisió i rapidesa ja que no es poden amagar perquè en qualsevol lloc i en qualsevol moment, qualsevol pot ser periodista gràcies als blogs.

Es creu que una de les causes del ressorgiment de la “
we media” és l’atemptat terrorista del 11 de setembre a les torres bessones de Nova York, internautes de tot el món buscaven notícies relacionades amb el tema, i la gent de manera massiva escriu els seus propis articles i opinions en els seus blogs, de manera que pel navegant crea més interès llegir-se aquests blogs perquè alguns són de testimonis de la tragèdia i la notícia arriba més si qui ho ha escrit ve d’ algú que ho ha viscut. Una altra causa de l’augment de popularitat dels blogs és que tothom hi pot posar fotos i vídeos de les seves càmeres o mòbils, donant encara més èmfasi i atracció visual al lector alhora de fer la lectura, realment ja es pot dir que tothom pot ser periodista un exemple clar ho trobem durant les manifestacions a nivell mundial en contra de la guerra d’Irak, la BBC sabia que no tenien prous reporters per fotografiar cada manifestació de cada ciutat d’arreu el món i per això ha demanat als lectors que enviïn a la pàgina web de la BBC les fotos fetes pels lectors de manera que es penjaria les millors.

Amb la “
We Media” potser podrem acabar amb la manipulació de la informació perquè som nosaltres qui opinarem i informarem de manera que som nosaltres qui jutgem si és fiable o no, i com ha sigut des del principi dels temps, la informació es torna a passar de boca a boca.

domingo, 16 de marzo de 2008

Les Campanyes Electorals a la web.

Una vegada més es demostra les infinites capacitats de la multimèdia i Internet, els polítics s’han adonat que mitjançant planes web i la utilització de la web 2.0 la propaganda arriba amb més eficàcia que no pas amb els medis d’informació rutinàries com pot ser la televisió, ràdio o diaris.

Diria que per primer cop, en una campanya electoral no he vist tanta publicitat sobre els partits, la programació de les cadenes televisives no ha variat molt, de fet no hi ha hagut masses programes dedicats a les eleccions, la única que es recorda és el debat entre en Zapatero i en Rajoy (que la veritat es que no m’he dignat a veure). Considero positiva aquesta iniciativa de transportar quasi tota la campanya electoral a la web, per què així per als qui no l’interessi tant la política tinguin una mica de pau i no tenir que escoltar tantes bajanades ni mentides que contínuament diuen i prometen els polítics.

Si mirem les planes web dels diferents partits, observem que totes tenen la mateixa estructura:

· Informació sobre el partit polític en qüestió.
· Les notícies més actuals sobre el partit.
· Un directori en qual podrem contactar amb els diferents partits.
· I com a novetat, la implantació de seccions de web 2.0, com per exemple: vincles a blocs personals dels candidats, àudio streaming i vincles a vídeos del
Youtube sobre els últims meetings, galeries de fotografies a planes com Flickr i fins i tot, en alguns cassos vincles a planes web dedicats al candidat.

Com a curiositat cal esmentar que aquestes planes volen tenir una estètica moderna i utilitzar també l’argot típic dels navegants d’Internet ( llenguatge que es sol utilitzar als SMS), per captar més públic i sobretot fer que a la joventut els hi interessi la política, d’aquí a que facin meetings via secondlife com va fer el PSOE o posar de nom “
krme” en una plana web dedicada a Carme Chacón.

En definitiva, que cada dia les possibilitats de la web s’exploten més i el potencial que té Internet sembla no tenir límits, una prova contundent d’això és que gràcies a la web 2.0 a Eurovisió el nostre representant sigui el Rodolfo Chikiliquatre, un candidat que si fos pels entesos en la matèria no sortiria mai com a candidat però que gràcies a la campanya a la web la seva popularitat l’ha portat a on està ara, i d’això els polítics se n’han adonat.



Webs dels partits:

http://www.socialistes.cat/
http://www.ciu.cat/
http://www.esquerra.cat/
http://www.ppcatalunya.com/
http://www.iniciativa.cat/

martes, 4 de marzo de 2008

La WEB 2.0


La Web 2.0 es podria entendre com una manera d’utilitzar les possibilitats de la web, més que d’un avenç tecnològic o nou tipus de software. La Web 2.0 segons wikipedia es podria definir com: "todas aquellas utilidades y servicios de Internet que se sustentan en una base de datos, la cual puede ser modificada por los usuarios del servicio, ya sea en su contenido (añadiendo, cambiando o borrando información o asociando datos a la información existente), bien en la forma de presentarlos, o en contenido y forma simultáneamente." (Ribes, 2007). És a dir, la web 2.0 són totes aquelles pàgines en les que el contingut no està predefinit pel creador de la pàgina si no que a mesura que la gent la visita hi pot contribuir en el desenvolupament dels continguts, d’aquesta manera s’estableix una interactivitat que abans no existia, ara els visitants són els que actualitzen la pàgina, per això podem dir que és una Web 2.0 per que és una actualització de l’ús que se’n feia de la web, exemples d’aquest tipus de pàgines són: els blogs, youtube, wikipedia, etc...


Avantatges:

· La gent pot expressar-se millor i fer arribar les seves opinions a tothom.
· La creació de blogs fa que tothom pugui fer periodisme, i donar-se a conèixer més fàcilment.
· Molta més variació de continguts i velocitat d’actualitzacions.
· Els visitants tenen més interactivitat i de fet poden contribuir totalment.

Inconvenients:

· La infoxicació o sobrecàrrega de informació que difícilment es pot provar de la seva certesa.
· El contingut difícilment es pot regular al ser accessible a tothom.
· El treball el fa el visitant i qui n’obté els beneficis (ja sigui moral o material) és l’empresa o el creador de la pàgina.
· Si es publica un document perjudicial o ofensiu a alguna tercera persona la difamació podria ser imparable.

lunes, 25 de febrero de 2008

Més coses sobre aquest blog

He decidit incloure en aquest blog articles relacionats amb les noves tecnologies relacionades amb la multimèdia i l'oci, a més de les últimes novetats en quant a videojocs, de fet deixo obert el temari d'aquest blog per qué potser més endavant ampliaré el temari.

lunes, 18 de febrero de 2008

Primera Publicació

Benvinguts al meu blog, en aquest blog posaré coses sobre l'assignatura Publicació Electrònica de la EUPMT i algunes opinions personals.