domingo, 6 de abril de 2008

La Publicació Electrònica en Mitjans Institucionals

Un cop més ens trobem davant un clar exemple de les aplicacions que pot tenir la publicació electrònica, els ajuntaments d’avui dia totes tenen les seves respectives planes web.

Aquestes planes tenen aquestes característiques en comú:

  • Han de poder ser visitades per tothom, així que s’hauria de poder veure en diferents idiomes, hauria de tenir arxius de veu per persones cegues, també hauria d’evitar fer l’ús dels codis de colors per separar la informació per evitar problemes amb persones daltòniques.

  • Són pàgines que s’actualitzen diàriament o amb molta freqüència per informar dels últims avenços del lloc en qüestió.

  • El disseny d’aquestes planes no ha de ser sobrecarregat, ha de ser simple i si pot ser evitar l’ús de baners.

  • Com que no tothom té ampla de banda en la connexió, seria convenient que aquestes pàgines tinguin poc temps de descàrrega.

  • El més important d’una web d’administració pública és el fet de poder administrar i oferir informació i serveis administratius a la web, d’aquesta manera s’agilitza els tràmits i les gestions, encara que a vegades només proporcionen formularis a omplir.

  • Aquestes pàgines no solen tenir sobrecàrregues d’informació per tal d’evitar al visitant el fet de clicar massa per trobar la informació que es busca.

  • Les planes principals o d’inici d’aquestes pàgines normalment són molt dinàmiques per evitar la sensació de contingut repetitiu o poca actualització.


A part de la funció de proporcionar documents i informació administrativa, la funció principal d’aquestes planes, no es altra que promocionar el lloc en qüestió i fer-li màrqueting per augmentar el turisme.


És per això que aquestes pàgines solen tenir moltes fotos dels principals llocs d’interès, proporcionen mapes del lloc, i hi pots trobar tots els serveis tan lucratius com d’hostaleria per fer veure als possibles turistes de les múltiples activitats que es poden fer quan visiten aquest lloc.


Links a algunes web’s d’administració pública:

No hay comentarios: